Welcome :)

aaaa

subota, 30. srpnja 2016.

Sutra za doručak preporučujemo lagane namirnice koje jačaju kosti, nokte i potiču probavu



U činiju stavite 30 do 40 grama svježeg brašna od pšenice (električni mlinac za kafu začas samelje pšenicu u brašno), zatim 3 do 5 kašika vode, ali NIKADA mlijeka. Promiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi (20 C) do jutra.

Žitarice će cijelu noć bujati i postati gusta masa, dok u međuvremenu nastaju hemijske transformacije koje izazivaju vrenje i kojima treba pripisati dijetetsku vrijednost i probavljivost doručka Kolat.


 


U drugoj posudi namočite 15 gr suvog voća ( smokava, grožđa, ili kajsija), sitno isjeckanog, tako da voda tek prekriva voće.

Ujutro – promiješajte sadržaj obje posude koristeći pri tom vodu od natopljenog suvog voća, dodajte 1 do 2 kašike svježeg limunovog soka. Dodajte 100 grama rendanih jabuka ( krušaka ) ili drugog usitnjenog voća: jagode, trešnje, šljive, breskve itd.

Mješavinu pospite oljuštenim bademima ili lješnicima. Za promjenu možete dodati, prema vlastitom ukusu, krem od badema ili lješnika ili kašiku meda.


narodnamedicina.info


Nema komentara:

Objavi komentar