Welcome :)

aaaa

petak, 5. kolovoza 2016.

Ovaj kućanski aparat odmah izbacite iz kuhinje! Ovo su jaki razlozi za to!



Zanimljivo je da su još 1976. godine u Rusiji zabranjene mikrovalne pećnice jer su mnoge studije pokazale loše utjecaje na zdravlje.

Međutim, ta zabrana je ukinuta poslije Perestrojke u ranim 90-tima. Što su to ruski stručnjaci znali još tada, a mi neznamo?

Što se događa sa hranom koju termički obradimo u mikrovalnoj pećnici? Ostaju li na njoj ikakve posljedice, osim činjenice da je zagrijana u vrlo brzom roku? Što se događa kada jedemo takvu hranu?

Mikrovalne pećnice koje su domaćinstva zapadnjačkom modom stigle prije 15-ak godina, duboko su ukorijenjene u svakodnevnoj upotrebi. Većina ljudi u svom korištenju vjerojatno nikada nije preispitala kakvo je djelovanje ovih pećnica na naše zdravlje, piše Marijana Katalinić, Dnevno.hr

Kakva je hrana iz mikrovalne pećnice, te kakve su posljedice konzumiranja iste?

Hrana ozračena u mikrovalnoj pećnici pomoću molekula vode i vrlo visokih frekvencija može vrlo brzo zagrijati hranu. Bez obzira na lakoću korištenja, treba imati na umu da je ovakvo tretiranje hrane izuzetno štetno. Posljedice konzumiranja ovakve hrane, isto kao i posjedovanje mikrovalne pećnice su iznesene u mnogim studijama koje potvrđuju štetnost, a mi smo ih saželi u 15 točaka.


 


Hrana tretirana u mikrovalnoj pećnici gubi 60-90% svojih nutricionističkih vrijednosti te ubrzava proces raspadanja strukture hrane.
Mikrovalovi pogoduju stvaranju uzročnika raka u mlijeku i žitaricama.
Mikrovalovi mjenjaju temeljne supstance u hrani, uzrokujući probavne probleme.
Mikrovalovi uzrokuju kemijske promjene u hrani koje mogu dovesti do neispravnog rada u limfnom sustavu i i nemogućnost tijela da se zaštiti od rasta tumornih oboljenja.
Hrana iz mikrovalne pećnice povisuje postotak stanica raka u krvožilnom sustavu.
Dolazi do uništavanja elementarnih supstanci u hrani – uništava slobodne radikale.
Uzročnik rasta stanica raka u crijevnoj mikroflori, generalno degenerira perfidna stanična tkiva.
Hrana iz mikrovalne pećnice smanjuje mogućnost tijela da iskoristi B vitamine, ali isto tako, C i E, minerale.
Čak i okolina oko mikrovalne pećnice uzrokuje zdravstvene probleme.
Meso koje je zagrijano u mikrovalnoj pećnici sadržava:
D-nitrozodietanolamin (poznati agens koji uzrokuje karcinom)
destabilizacija aktivnih spojeva proteina
stvara rak – uzrokujući agensima unutar proteina
Emisije koje se oslobađaju uzrokuju promjene u kataboličkom ponašanju glukozida i galaktosida – elemenata u smrznutom voću kada se odmrzne na ovaj način
Mikrovalovi mjenjaju kataboličko ponašanje alkaloida u biljkama
Slobodni radikali koji uzrokuju rak formiraju se unutar molekula minerala u tragovima, naročito u korjenastom povrću
Zahvaljujući narušavanju limfnog sustava dolazi do manjka imunosti
Dolazi do manjka važnih vitamina i minerala koji bivaju uništeni u mikrovalnoj pećnici.

novi.ba


Nema komentara:

Objavi komentar