Welcome :)

aaaa

petak, 29. srpnja 2016.

METAFIZIČKA OBJAŠNJENJA BOLESTI: ZUBI SU POVEZANI S NOVCEM, BUBREZI S OBITELJI!





Ako ste od onih koji vjeruju kako se sve događa s razlogom, onda vam je potpuno jasno da su naše tjelesne manifestacije bolesti samo odrazi onoga kako se osjećamo u vezi s nama samima. Što nam i zašto naše tijelo poručuje možemo najlakše shvatiti ako to sagledamo iz metafizičke perspektive.
Ljudski organizam je jedinstvo uma, tijela i duše, koji funkcionira na vrlo jednostavan način, sve ovisi jedno o drugome i o savršenoj ravnoteži između to troje. Harmonijsko funkcioniranje cijelog sustava temelji se na činjenici da svi dijelovi djeluju u svom optimumu bez stresa. Kada se dogodi nešto što će sustav izbaciti iz ravnoteže u energetskim slojevima tijela, na jedan će ili drugi način to izmijeniti ravnotežu funkcija sustava i organizam će se naći u stanju stresa, stoga se svaka bolest ili bol može tumačiti kao izravna poruka koja objašnjava da je ravnoteža sustava poremećena. Mnoge bolesti ili blokade se pojavljuju na suptilnijim razinama tijela puno ranije nego što je to vidljivo na našem fizičkom tijelu, te čak i najmanji znak bolesti treba promatrati kao znak da sustav ne radi u svojim idealnim uvjetima.


Neke duhovne tradicije iscjeljivanja vjeruju da je bolest zapravo prijatelj duše jer će upravo to natjerati osobu na razmišljanje i rekonstrukciju cijelog svog života kako bi pronašao ozdravljenje. S ezoteričnog gledišta, bolest ili bol nije uzrok, već posljedica izlaganja, unosa, kvalitete i učestalosti disonantnih energija koje kruže oko nas. Dakle, bolest ili bol možemo gledati kao upozorenje na nešto što se odvija s nama, a što utječe na cjelokupni sklad duha, tijela i uma. U skladu s tim, s holističkog gledišta postoji objašnjenje za svaku bolest ili bol za određeni dio tijela:
KOSA – način na koji oblikujemo svoju kosu je najizravnija osobna izjava pojedinaca o njihovoj željenoj ulozi u životu. Često se taj izgled koji želimo prikazati suprostavlja s unutrašnjim tendencijama te se gubitak kose može podudarati s naglim promjenama u slici o samom sebi, često zbog traumatskih iskustava.
KOŽA – odnosi se na socijalnu osjetljivost. Svaka trauma ili konflikt može izazvati simpatičku reakciju na koži na mjestu na tijelu koje je povezano s područjem stresa. Holistički gledano, ekcemi, osipi ili bilo koji drugi problem s kožom proizlazi iz unutarnje osjetljivosti koja je suočena s velikim izazovom kojeg treba prevazići.
MOZAK i ŽIVČANI SUSTAV – obrada informacija i kako se nositi s njima predstavlja snažan utjecaj na naše živote. Kod preopterećenja s informacijama i konfliktnim idejama o stvarnosti, reakcija može biti simpatički odgovor mozga i živčanog sustava koji su odgovorni za obradu podataka, a manifestirat će se u vidu glavobolja, migrena, meningitisa i drugih bolesti i bolovima povezanih s živčanim sustavom.
LUBANJA – holistički gledano, naša sposobnost da budemo jedinstveni tip osobe smještena je u kostima lubanje. Ozljede ili bolesti koje pogađaju to područje ukazuju na poteškoće koje imamo kako bi ostali to što jesmo. Kako bi razriješili mogući problem s vlastitim indetitetom, potrebno je sagledati događaje ili okolnosti koje mogu prisiljavati na takve promjene.
LICE – prikazuje nečije istinske osjećaje. Iz potrebe prikrivanja ili opovrgavanja naših pravih osjećaja i prisiljavanja lica da izražava osjećaj koji nije iskren, lice može odgovoriti različitim simptomima u rasponu od djelomične paralize do upale, osipa, neuroloških tikova ili drugim abnormalnostima. Holistička je preporuka izražavati samo potpuno iskrene emocije iako to često zahtijeva promjene u međuljudskim odnosima.
UŠI – služe za primanje poruka i kao takve, stalno su opterećene primanjem poruka drugih osoba koje nam govore o svojim osjećajima, potrebama i mišljenju. Kada iz bilo kojeg razloga ne možemo primati te poruke ili im povjerovati, može se pojaviti simpatički odgovor u ušima i slušnom kanalu od zujanja u ušima, preko bolova i upala pa do gubitka sluha. Takve reakcije pokazuju da postoji prepreka s kojom se ne možemo nositi, a jedan od tipičnih primjera je bol u uhu kod djece koju doživljavaju zbog ne naviknutosti na količinu poruka koje dobivaju u učionici od strane drugih učenika, nastavnika i roditelja zajedno. Dok neki uvjeti sluha ne reagiraju na holistički tretman, općenito se preporuča uzeti pauzu u primanju poruka dok stres ne popusti. Treba napomenuti i da su neki slučajevi auditivnih abnormalnosti povezani s neobičnim psihičkim stanjima, uključujući i duhovnu komunikaciju.
OČI – za prepoznavanje objektivnih činjenica. Sukobi, između našeg unutarnjeg vida i činjenica koje vidimo, a zapravo ih ne želimo sebi priznati, mogu dovesti do simpatičkog odgovora u vidu boli, oslabljenog vida ili drugih poremećaja. U takvim slučajevima se preporuča priznati sebi istinu i vidjeti stvari više realnije. Napomena: postoje neke stvari koje možemo vidjeti, a koje osporavaju svaki konvencionalni pojam o stvarnosti. Bez obzira radi li se o halucinaciji, vidovitosti ili vizijama, ti se događaji mogu prihvatiti samo introspekcijom i povezivanjem tih događaja sa stvarnošću što može nadmašiti naša očekivanja i razumijevanje.
USNE – niti jedan drugi dio tijela ne odražava naše emocije kao usne. Nasmijane ili namrštene, otvorene od nestrpljenja ili drhtave od emocija, usne su gotovo barometar ljudskih osjećaja. Kada su naši osjećaji prema drugima teško traumatizirani, možemo doživjeti simpatički odgovor u obliku herpesa, upala ili drugih bolnih stanja pa čak i oštećenja živaca koji kontroliraju usne i usta. Holistička preporuka je iskrena komunikacija i povratak osjećaja društvene poželjnosti.
USTA, ZUBI I DESNI – ovo troje je povezano s prihodima, jer bez obzira na bogatstvo, svi mi živimo kako bi si priskrbili ono nužno – hranu, a za jedinstvo tijela, uma i duha svaka dobit zapravo znači – hranu. Stoga, kada prolazimo kroz financijski stres ili promijene, možemo doživjeti odgovor u obliku boli, infekcija ili drugih trauma zuba, desni ili unutrašnjosti usne šupljine. Kako bi riješili te probleme preporuča se smanjenje stresa povezanog s karijerom, financijama ili drugim poslovima povezanih s pribavljanjem “hrane”.
VRAT – u strukturalnom smislu, jedini pravi smisao vrata je da drži glavu, no u holističnom smislu, kada doživljavamo sukob između ideala i stvarnosti, možemo doživjeti bolove u vratu, upalu živca, poteškoće u okretanju glave ili probleme s vratnim kralješcima. Rješenje bi bilo pronaći načine kako smanjiti jaz između idealiziranja i činjenica – učiniti da ideali budu realniji ili stvarnost idealnija, ili oboje, sve kako bi uklonili napetost i ponovno držali glavu uspravno.
GORNJI UDOVI – most do drugih. Kako dopiremo do drugih zavisi i od nas i od njih, problemi s dostizanjem ili težak odnos može uzrokovati traume koje će uzrokovati bol, slabost, ukočenost ili druge probleme u rukama. Holistička preporuka se odnosi na pronalaženje uzroka stresa i njegovo uklanjanje. To zahtjeva rad na sebi, a ponekad i na drugim osobama, s fokusom na odnos i povezanost.
RUKE I PRSTI – su naši alati za rad i za jedinstvo uma, duha i tijela predstavljaju naše zanimanje u životu. Što god da smo “stavili u naše ruke”, poput karijere, naš odnos prema tome se ogleda u snazi i zdravlju naših ruku i prstiju. Svaka iznenadna trauma ili promjena naših radnih vještina može uzrokovati odgovor u obliku boli ili drugih problema u rukama. Kao bi riješili te probleme potrebno je ponovno procijeniti vlastite profesionalne vještine i performanse, te potražiti manje stresan i ugodniji rad.
PLUĆA – osobni prostor emocija. Pritisak emocija ili višak emocionalne brige, kada ne možemo dobiti dovoljno prostora kako bi bili posve svoji, može izazvati odgovor u vidu problema s astmatičnim napadajima, kašljem, respiratornim infekcijama i drugim bolestima. Holistička preporuka je restrukturiranje načina života kako bi ponovno “prodisali”.
SRCE I ARTERIJE – ostanak u “protoku”. Svi smo mi vezani s osobama, mjestima i stvarima koje volimo ili kojima vjerujemo. Kada ovaj “protok života”, kojem smo predani na bilo koji način, postane ne održiv za nas, možemo doživjeti razne probleme vezane uz krvožilni sustav, od aritmije, srčanog udara na dalje. Preporuka je temeljito preispitivanje svojih obveza u životu; od karijere preko slobodnih aktivnosti do obitelji, te traženje područja obveza koje više ne podržavaju sretan protok života. Također je preporučljivo povremeno ažuriranje kako bi se smanjio učinak stresa na ove vitalne organe.
NOGE – osobna potpora. Noge su naši primarni nosači i način na koji se zauzimamo za sebe te kao takve one odražavaju holističko značenje prava na život ili financijsku samodostatnost. Sve što mijenja našu sposobnost samopodrške može izazvati odgovor u obliku boli ili ozljeda. Holistička preporuka je planiranje samopomoći i postizanje promjena kako bi samopodrška bila više održiva.
TABANI – kontakt s prirodom. Koža naših stopala je u najvećem kontaktu s Majkom Zemljom stoga ona posljedično nose sav stres koji možemo imati zbog nedostatka kontakta s prirodom. Ozljede ili drugi problemi na tabanima ukazuju na veću potrebu za povezivanjem s prirodom, što je moguće ostvariti na više načina.
Svi smo odgovorni za kvalitetu energije koju emitiramo u kolektivnu svijest ovog planeta. Podizanjem osobnih frekvencija i vibracija kroz gajenje viših osjećaja, polako ćemo, ali sigurno izbrisati patnju, bol, tugu i osjećaj odvojenosti od izvora. Samo kroz pročišćavanje vlastitih tijela te brigom o kvaliteti misli i emocija koje prenosimo moći ćemo stvoriti novu razinu zdravlja u svima nama.
Izvor:www.zanimljivoikorisno.blogspot.ba



Nema komentara:

Objavi komentar