Welcome :)

aaaa

četvrtak, 28. srpnja 2016.

Nelagodnost u nogama dok ležite vas upozorava da nešto nije u redu! Nikako ovo ne ignorišite…




Ovo znači da vaše tijelo pokušava da vam kaže da nešto nije u redu sa vašim zdravlje. Ni slučajno ne ignorišite ili možete završiti u bolnici!
U nastavku istražujemo neke od uzroka i proći ćemo kroz nekoliko jednostavnih načina na koje možete učiniti promene u vašem stilu života i nesumnjivo ublažiti simptome.

Šta je sindrom nemirnih nogu?

Smatra se da je sindrom nemirnih nogu posledica poremećaja sna. To proizilazi iz poremećaja nervnog sistema, a karakteriše ga neodoljiva potreba za pomeranje noge tokom spavanja. Simptomi uključuju peckanje, svrab, bolove u nogama, i osećaj kao da nešto puzi. To se dešava kada osoba odmara, opušta ili spava. Većina ljudi ima problem da zaspi, i prema Nacionalnom institutu za neurološke poremaćaje i moždani udar, takvo stanje često dovodi do ekstremne iscrpljenosti i umora tokom dana. U najgorem slučaju može dovesti do oštećenja pamćenja ili depresije.

Hronične bolesti

U mnogim slučajevima, genetika igra ulogu u poremećaju nervoznih nogu. Takođe, jedan od faktora su i hronične bolesti gde se navodi da se simpromi određenih medicinskih stanja kao Parkinsova bolest, insuficijencija bubrega, periferna neuropatija i djabetes, poklapaju sa sindromom nemirnih nogu.

narodnamedicina.info


Nema komentara:

Objavi komentar