Welcome :)

aaaa

petak, 5. kolovoza 2016.

Ovo je najbolji prirodni način da OČISTITE VAŠA PLUĆA od nikotina i katrana!



Ako ste pušać već neko vrijeme, vaša pluća su puna nikotina i katrana. Svako zna da pušači imaju veći rizik od dobivanja raka pluća, razvoja bolesti srca, kao i brojne druge zdravstvene probleme.

Ako ste pušač ili ste nedavno prestali pušiti, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi pomogli popraviti štetu koju su cigare učinile vašim plućima.

Prvi korak, ako ste trenutno pušač jeste da prestanete pušiti što je prije moguće. Prirodni načini da se vaše pluća riješe nikotina:

Čak i ako ne prestanete pušiti, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi pomogli plućima da se oslobode od nikotina i katrana koji su uzrokovani pušenjem.

Konzumiranje svježeg organskog kukuruza može pomoći u zaštiti od raka pluća. Kukuruz sadrži beta kryptoxanthin. To je izuzetno snažan antioksidans koji je dokazano smanjuje rizik od raka pluća. Druga hrana koja sadrži kryptoxanthinis su narandže.



Još jedan snažan antioksidans koji može pomoći da očistite pluća je selen. Brazilski oraščići su odličan izvor selena. Žitarice također sadrže selen.

Luk je također odlična hrana za očistiti pluća. Luk može pomoći u prevenciji mnogih bolesti, uključujući i infekcije pluća. Za one koji su bili s dijagnozom raka, luk može pomoći spriječiti nove stanice da se razvijaju.

Jedan od najjačih antioksidanasa je dobro poznati đumbir. Dodavanje đumbira u vašu ishranu može imati mnoge pozitivne zdravstvene beneficije.

Đumbir je snažan alat za ispuštanje toksina koji se nalaze u plućima. Konzumiranje čaja od korijena đumbira može pomoći da se olakša disanje.

Kopriva je puna željeza i također korisna za dezinfekciju pluća. Kopriva se također može koristit u borbi protiv infekcija. Izrada čaja od borovih iglica je još jedan prirodni način da se pomogne boriti protiv raka pluća, kao i drugih bolesti pluća.

Konzumiranje grejpa će pomoći poboljšati vaš disajni sistem, kao i sok od mrkve.


megagiga.info


Nema komentara:

Objavi komentar