Welcome :)

aaaa

petak, 5. kolovoza 2016.

To nije so ili šećer, a ipak je NAJOPASNIJI bijeli OTROV koji jedemo svaki dan



To je dodatak koji se stavlja u velikim količinama u gotovo svaku hranu u restoranima i to je dobro poznato.

Ovaj aditiv se može dodati na bilo koju vrstu hrane. Natrijum glutamat uzrokuje gojaznost, povećava apetit i prejedanje. Efekt je kao droga koja lako prodire u krv i mozak i uzrokuje promjene u genima odgovornim za čulo ukusa. Ova supstanca se nalazi u mnogim vrstama kobasica, čipsa, salame, konzervirane hrane, pripremljene juhe, piva i mnoghi drugih.

Doza koja neće naškoditi odrasloj osobi je 1,5 grama dnevno, a za djecu – ne više od 0,5 grama. Danas u svijetu se koristi oko 200 hiljada tona natrija glutamata u samo godinu dana. Simptom E 621 predoziranja je poznato kao “kineski restoranski sindrom”, a to uključuje: smetnje vida, vrtoglavica, migrena, ometanje hormonske ravnoteže, mučnina, slabost, palpitacije, bol u grudima i mnogi drugi.


 


U mnogo slučajeva glutamat je razlog zašto je hrana ukusna, a mi jednostavno ne možemo prestati jesti sve vrste brze hrane, kao što su čips, pripremljene juhe, grickalice, i još mnogo toga. Ako ga konzumirate vrlo često može izazvati ovisnost i nesvjesno ćete jesti proizvode koji ga sadrže. Ovo je vrlo korisno za proizvođače, jer time povećavaju svoj profit.


narodnamedicina.info


Nema komentara:

Objavi komentar