Welcome :)

aaaa

srijeda, 3. kolovoza 2016.

EVO kako da SPRIJEĆITE najopasniji TIP raka – rak pankreasa!



Iako uzroci raka pankreasa nisu naučno potvrđeni, mnoge studije su pokazale da mesni proizvodi imaju kritičnu ulogu u pojavljivanju ovog tipa raka.


 


Da budemo precizni, istraživanja su pokazala da slanina ili kobasica mogu povećati rizik razvoja raka pankreasa za 19 % u poređenju sa ljudima koji ne konzumiraju ove tipove proizvoda. Također, ovaj postotak je veći za 29 % u slučaju kad učesnik uzme 120 grama crvenog mesa.

Ova vrsta raka se razvija brzo, a u 2015. godini, više od 4000 ljudi je obolilo od raka pankreasa. Ali,ovaj rak ne može biti otkriven u ranoj fazi, i kao rezultat, ubija viš od bilo koje druge vrste raka.

Da budemo precizni, samo 5 % pacijenata sa ovom dijagnozom žive duže od pet godina, a oko 74 % njih umiru u prvoj godini nakon dijagnoze.

Također, 2013. godina BMC medicina je objavila još jednu studiju koja je mjerila pojavljivanje ove vrste raka kod pacova. Stručnjaci su podijelili učesnike u tri grupe, jednu koja je konzumirala obrađeno meso, crveno i perad.

Njihovi rezultati su pokazali da postoji moćna veza između kardiovaskularnih bolesti i raka, i uzimanja obrađenog mesa.

Ali, istraživači nisu mogli dobiti tako realne rezultate kod peradi i neobrađenog crvenog mesa. Kasnije, njihova odluka je bila da je unošenjecrvenog mesa povezano sa visokom stopom smrtnosti kod pacova.

Sve studije su posmatrale jedan odlučujući faktor – nitrate. Oni pružaju crvenu boju. Istraživanja su pokazala da su nitrati ovezani sa rakom i da mogu biti ozbiljan faktor za njegovo pojavljivanje, pa mesni proizvodi kao što je slanina mogu uzrokovati rak.

U ovo trenutku, zbog toga što broj pacijenata sa rakom pankreasa raste, istražitelji se bore daotkriju njegove uzroke. Veza između raka pankreasa i crvenog mesa je ozbiljna i zahtjeva dodatna istraživanja.

Rizik će biti manji ako uzimate zdravu hranu i prestanete uzimati obrađenu i hranu punjenju hemikalijama ili otrovima.

Najbolje je da budete oprezni šta jedete, izbacite prerađeno meso iz svoje ishrane, a držite se organskog voća i povrća.


narodnamedicina.info


Nema komentara:

Objavi komentar