Welcome :)

aaaa

srijeda, 3. kolovoza 2016.

KADA PROČITATE OVO O MASLAČKU, ODMAH ĆETE GA IĆI I NABRATI (RECEPT)




Mnogi ga nazivaju žuti korov i često se pojavljuju u vašem vrtu,čak i kada ih stalno istrebljujemo ili trujemo, oni se uvijek vraćaju.

Dakle, možda je sada vrijeme da se prihvatite uporni maslačak i sve njegove prednosti.

Nekoliko prednosti konzumiranja ovog “korova”

Listovi sadrže veće količine beta karotena od mrkve, pa su izvrsni za očni vid.
Zelje opskrbu naše tijelo s 535% od preporučenog dnevnog unosa vitamina K, presudno za jačanje kostiju.
Čaj od korijena maslačka je pokazao da uzrokuje smrt stanicama koje uzrokuju leukemiju
Maslačak je diuretik koji pomaže bubrezima u eliminaciji viška vode, soli i otpada kroz proizvodnju urina. Možda je to razlog zašto djeca u Europi, konzumiraju masllačak tako često u salatama.
Maslačak sadrži velike količine antioksidansa, ima jaku obranu od raka, prerano starenje i drugih bolesti izazvanih oksidativnim stresom.
Mnoge studije na životinjama su pokazali da je korijen i lišće maslačka uravnotežiti razinu kolesterola.
Ekstrakt Maslačak je dokazano da povećavaju imunološki sustav i borbu protiv mikroba.
Ova biljka također može pomoći u probavni sustav, budući da je korijen može funkcionirati kao blagi laksativ, a svježi ili sušeni maslačak može podmiriti želudac i srediti apetit.

Razmislite da li ćete ga tretirati kao korov ili kao lijek.

http://www.prirodnilijek.info/


Nema komentara:

Objavi komentar